26 Ocak 2020 Pazar

30 WordPress SEO Tekniği ile Arama Motoru Sıralamasının Artırılması













Arama motorlarında iyi bir puan almak istiyorsanız, SEO'yu ciddiye almalısınız. Neyse ki, SEO açısından zaten çok iyi bir konumda olan WordPress'i kullanarak ilk avantajı elde edersiniz. WordPress'in çoğu insan tarafından tercih edilmesinin nedenlerinden biri de budur.
Yine de, WordPress SEO tekneleri sayesinde oyununuzu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Bu kılavuzu işinizi biraz daha kolaylaştırmanız için hazırladık. Aşağıda, sitenizin trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz 30 farklı ipucu bulunmaktadır.

1. WordPress SEO Eklentilerini Yükleyin

WordPress'te bazı güçlü yerleşik SEO özellikleri vardır. Ancak, bir WordPress SEO eklentileri kullanarak optimizasyonu bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Şu anda piyasadaki en iyi SEO eklentisi Yoast SEO eklentisidir, hatta bu eklentiyi Hostinger'da kullanıyoruz.
Bu eklenti ile, her bir sayfayı ve yayını belirli anahtar kelimeniz için mükemmel şekilde optimize edebilirsiniz. Eklenti aynı zamanda en son algoritma güncellemelerine dayanan dahili analizi de içerir. Sitenize bir XML site haritası bile oluşturabilirsiniz şema işaretlemesi hatta ekleyebilirsiniz.
Yoast'ı yüklemek için WordPress panelinizi açın ve < Eklentiler > Yeni Ekle Bölüm. Arama çubuğunda ‘Yoast SEO‘^ Yazarak arayın ve aşağıdaki eklentiyi bulun‘Şimdi Yükle ' Düğmeye bas.


Son Olarak Etkinleştir  Düğmeye bas. Eklenti şimdi çalışıyor olacak ve soldaki menüden SEO simgesini tıklayarak eklentiye erişebilirsiniz. İsterseniz maksimum fayda elde etmek için Yoast SEO eklentisinin kullanımı rehberimize göz atabilirsiniz.

2. Anahtar Kelime Araştırması Yapın

Anahtar kelime araştırması, WordPress SEO teknikleri için çok önemlidir. Anahtar kelime araştırması sayesinde:
  • Ziyaretçilerinizin aradığı konular hakkında içerik oluşturabilirsiniz.
  • İlgi alanınız hakkında daha iyi bir fikriniz olabilir.
  • Yazdığınız her şeyi ayrıntılı olarak analiz edebilirsiniz.
  • Siteniz için kaliteli trafik oluşturabilirsiniz.
Anahtar kelime araştırmasında size yardımcı olacak birkaç araç vardır. Bu araçlardan bazıları kwfind, semrush ve hatta Google Anahtar Kelime Planlayıcı
Yalnızca anahtar kelime araştırması konusunda yazılabilecek birçok kılavuz olsa da, bilinmesi gereken başlıca şeyler şunlardır:
  1. Konunuzla ilgili hedef anahtar kelimelerin bir listesini oluşturun.
  2. Bu kelimeleri bir anahtar kelime araştırma aracına girin ve yeterli trafik alan düşük rekabetli anahtar kelimeleri öğrenin.
  3. Anahtar kelime araştırma araçlarına benzer siteler girerek hangi anahtar kelimelerin rakiplerinize en fazla trafik getirdiğini görün.
  4. Bu anahtar kelimelerin hangilerinin rekabet edebilecek kadar düşük olduğunu görün.
Anahtar kelime araştırması hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki makalelere göz atmanızı öneririz:

Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır
SEO için Anahtar Kelime Araştırması

Anahtar kelime listenizi oluşturduğunuza göre, listemizdeki diğer ipuçlarıyla devam edebiliriz!

3. Arama Motoru Görünürlüğünü Açın

WordPress SEO teknikleri açısından bir diğer önemli konu ise arama motorlarından  gizlemeyi kapat.
Bu özellik, sitenizi ilk oluşturduğunuzda yararlı olabilir, ancak derecelendirmeyi imkansız hale getirir. Bu listedeki ipuçlarından yararlanırsanız, ancak puanınız yükselmezse, bu özellik sorunun kaynağı olabilir.
Bu ayarın açık olup olmadığını görmek için WordPress panelinizden Ayarlar> Okuma Bölümü açın. Sayfayı aşağı kaydırın ve Arama Motoru Görünürlülüğü Bölümü bulun.



İlgili kutunun işaretli olmadığından emin olun ve ‘Değişiklikleri Kaydet ' Düğmeye bas.

4. Kalıcı Bağlantı Yapısını Ayarlama

WordPress'i ilk kez yüklediğinizde, sitenizin sayfaları ve yayınları garip bir URL yapısına sahiptir. Bu varsayılan yapı SEO için iyi değildir.
En temiz ve arama motoru dostu URL yapısı "posta adı" ayarıyla mümkündür. Bu ayarı kullanarak metin ve sayfa başlığını, hatta anahtar kelimeyi URL'ye ekleyebilirsiniz. Bu ayarı kullanmak için Ayarlar> Kalıcı bağlantı Bölümü açın.



Genel AyarlarIndaki bölümü altındaki Altındaki Posta adı‘Seçeneğini seçin.
Bu değişikliği yapmak için biraz geç kalırsanız, eski URL'leri yeniden yönlendirmeniz gerekebilir. Bunu yapmak için Kalıcı Yardımcıyı Değiştir Gibi bir eklenti kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken eski URL'leri girmek ve eklenti mevcut URL'lere yönlendirmenize izin verecektir.

5. Sitenizi Google Arama Konsolu'na ekleyin

Google Arama Konsolu'nu kullanarak sitenizin arama motorlarındaki durumunu kontrol edebilir ve sitenizde bir hata oluşursa uyarı alabilirsiniz.
Sitenizi Google Arama Konsolu'na eklemek için ilk önce bu sayfayı aç ve Google hesabınızla giriş yapın. Sonraki Mülk Ekle‘Düğmesini tıklayın ve web sitenizin URL'sini girin.



Ekle‘Düğmesine tıkladıktan sonra, sitenin sahibi olduğunuzu doğrulamanız gereken bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Sitenizi doğrulamak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır, ancak en kolayı Alternatif yöntemler seçme HTML etiketi Kullanmaktır.



Bu kodu kopyalayın ve WordPress yönetici panelini açın. Bu kodu başlık bölümüne eklemek için bir eklentiden yardım alacağız. şimdi Eklentiler> Yeni Ekle bölümü açın ve ‘Üstbilgi ve Altbilgi EkleIsini Eklentiyi yükleyin.



Eklentiyi yükledikten ve etkinleştirdikten sonra Ayarlar> Üstbilgi ve Altbilgi Ekle Bölümü açın.



Şimdi kod başlık ve adlı kutudaKaydet Düğmeye bas. Son olarak, Google Web Yöneticisi Araçları sayfasına dönün ve Doğrulayın Düğmeye bas.

6. Google Analytics Entegrasyonu

Kullanmak istediğiniz bir diğer güçlü Google aracı Google Analytics'tir. Bu araç ile SEO stratejinizin durumunu kontrol edebilir ve sitenizin trafiğini derinlemesine inceleyebilirsiniz.
Bir hesap açmak için Google Analytics ana sayfası Sayfayı açın ve yeni bir hesap oluşturun. Ardından izleme kodunuzu bulmanız gerekir. Bu kod genellikle İzleme Bilgisi> İzleme Kodu Bölüm. Kodu aşağıda göründüğü gibi kopyalayın:



Temanıza bağlı olarak, Google Analytics izleme kodunu doğrudan ekleme seçeneğiniz olabilir. Bu mümkün değilse, tekrar Üstbilgi ve Altbilgi Ekle Eklentiyi kullanabilirsiniz.
Eklentiyi açın ve başlık bölümüne gidin ve izleme kodunu buraya yapıştırın. Hepsi bu! Artık sitenizin istatistiklerini görebilirsiniz. Detaylı açıklama ile WordPress'e Google Analytics Ekleme Dizine göz atabilirsiniz.

7. Google'a Site Haritası gönderme

Site Haritaları, arama motorları tarafından web sitenizi daha iyi taramak için kullanılan öğelerdir. Siteniz site haritası olmadan da taranabilir, ancak bir site oluşturursanız, arama motorlarına istediğiniz verileri verme şansınız vardır.
Derecelendirmenize katkıda bulunmayan sayfaların taranmamasını sağlayabilir ve daha değerli sayfalarınıza da öncelik verebilirsiniz. Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız, kolayca bir site haritası oluşturabilir ve gönderebilirsiniz.
SEO> Genel> Özellikler bölümü açın ve aşağı kaydırın ‘XML Site Haritaları‘Seçeneğini etkinleştirin.



XML site haritasına bakınBağlantıyı tıklayarak site haritasının oluşturulduğundan emin olabilirsiniz.
Şimdi bu site haritasını Google'a göndereceğiz. Bunu yapmak için Google Arama Konsolu'nu açın ve SiteMaps Bölüm.



Sağ köşede Site Haritası Ekle / Test Et Seçeneği göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayın ve site haritası URL'sini ekledikten sonra ‘gönder Düğmesine basın. Artık Google düzenli olarak bir site haritasını tarayarak daha hızlı dizine eklemeye yardımcı olacak.

8. Sitenizi Mobil Cihazlar İçin Optimize Edin

Son zamanlarda Google mobil dizin testi olacağını duyurdu. Bu, mobil sayfaların performansı ve işlevselliğinin artık sıralamanızı belirlemede önemli bir rol oynayacağı anlamına gelir. Yanıt vermeyen bir tema kullanmıyorsanız, düzeltme zamanı gelmiştir.
Ancak, duyarlı bir tema seçmenin ötesinde, sitenizin performans durumunu mobil cihazlarda kontrol edebilirsiniz. Bunu yapmak için Google mobil uyumluluk testi sitenizin URL'sini açarak girin.



Bu şekilde, sitenizin mobil sürümünü iyileştirmek için neler yapabileceğiniz hakkında ayrıntılı bir fikir edinebilirsiniz.

9. Web Sitenizi Hızlandırın

Web sitesi hızı her zaman önemli olmuştur. Yavaş bir yükleme web sitesi, derecelendirmenize ve kullanıcı deneyiminize zarar verir. Sayfa hızı bir derecelendirme faktörü olma yolunda İlerliyor.
Neyse ki, yavaş yükleme sitelerini düzeltmek çok zor bir süreç değildir. Aşağıdaki adımlar başlamanız için yeterlidir:

Referans Numarasını Alın

Her şeyden önce, sitenizin nasıl çalıştığını kontrol etmelisiniz. GTMetrix gibi bir araç açarak aracınızı bu araçta açın. Bu şekilde, mevcut performansı rakamlarla görüntüleyebilir ve hangi parçaları iyileştirmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Ana Bilgisayar Yükseltmesi

Bazı durumlarda, sunucu tarafı yanlış yapılandırılması yavaşlığa neden olabilir. Bu nedenle, doğru web barındırma ortamını seçmek çok önemlidir. WordPress site performansı için önerimiz, sitenizin kurulumu için özel olarak yapılandırılmış WordPress'e özel bir barındırma paketi kullanmanızdır.

CDN kullan

CDN kullanarak sitenizi tüm dünyadaki sunucularda depolayarak hızınızı artırabilirsiniz. Bu şekilde, bir ziyaretçi sitenize girdiğinde, fiziksel konumlarına en yakın sürüme erişme şansına sahip olurlar. Ücretsiz ve güvenilir bir çözüm için CloudFlare Gibi bir CDN kullanabilirsiniz.

Önbellek Eklentisini Kullan

Önbellek eklentisi sayesinde, WordPress'in çalışması için normalde gerekli olan PHP dosyaları yerine statik HTML dosyaları oluşturabilirsiniz. Bu şekilde, sunucu ile kullanıcının tarayıcısı arasında yapılan istekler en aza indirilir ve yükleme hızı arttırılır.
En yaygın WordPress önbellek eklentilerinden bazıları W3 Total Cache ve WP Super Cache eklentileridir.

Medya Optimizasyonu

Sitenize resim yüklerseniz, bu resimlerin uygun şekilde optimize edilmesi gerekir.
Görüntüleri optimize etmek için şu adımları izleyin:
  1. TinyPNG gibi bir araç kullanarak dosya boyutunu küçültün.
  2. Yüklemeden önce görüntülerin boyutunu ayarlayın.
  3. WP Smush Benzer bir görsel optimizasyon eklentisi yükleyin.

10. Bozuk Bağlantıları Düzeltme

Çok fazla bozuk bağlantıya sahip olmak kullanıcılarınız ve puanınız için iyi bir şey değildir. Google botlarının sitenizi taramasını da zorlaştırır.
Sitenizdeki kırık linkleri kontrol etmenin en kolay yolu Google Search Konsolunu açarak ‘Crawl Errors’ bölümünü kullanmaktır.



Kullandıktan sonra, kopuk bağlantıların nerede olduğunu görmek ve düzeltmek için her hatayı açabilirsiniz.

11. Her Bir Yazı için Anahtar Kelimeleri Belirleyin

Anahtar kelimeleri optimize etme yöntemimiz değişse de, anahtar kelimeler SEO açısından hala büyük bir rol oynamaktadır. Sitenize bir gönderi yazarken, gönderi için her zaman bir anahtar kelime ayarlayın.
Seçilen anahtar kelime optimizasyonu için aşağıdaki noktalara dikkat edin:
  • Makalenizi anahtar kelimelerle doldurmayın, sadece doğal olarak ekleyin.
  • Mümkünse, anahtar kelimenizi makalenizin ilk paragrafına ekleyin.
  • Başlık ve alt başlıklarda hedef anahtar kelimeyi kullanın.
  • Hedef anahtar kelimenizi URL'ye ve meta açıklamaya ekleyin.
Yoast SEO, yukarıdaki ipuçlarının uygulanmasını oldukça kolaylaştırır.
Ne zaman bir metin yazarsanız, hedef anahtar kelimeyi araca ekleyin. Bu şekilde, yayınınızın seçilen anahtar kelime için nasıl optimize edildiğini görebilirsiniz.



Anahtar kelime optimizasyonu için ipuçları alabilir ve arama motorlarında sıralamanızı yükseltebilirsiniz.

12. Kaliteli İçerik Üretmek

Google, yüksek kaliteli içeriği sever. Herhangi bir anahtar kelimenin en iyi 10 sonucuna baktığınızda, bu sonuçların iki ortak noktası vardır:
  1. İçerik genellikle daha uzundur ve daha yüksek standartlara sahiptir.
  2. İçerik arama sonucuyla uyumludur.
Uzun, iyi yazılmış içerik harika. Ancak amacını bilmiyor olabilirsiniz. Sonuçta, arama amacı anahtar kelimenin amacıdır.
Herhangi bir içerik üretirken, mevcut sonuçları kontrol ettiğinizden ve nedenini anlamaya çalıştığınızdan emin olun. Bazen içerik yalnızca alan adı nedeniyle görüntülenebilir. Bununla birlikte, her sitenin benzer bir yetkisi vardır, farkı yaratan içeriğin kendisidir.
Anahtar kelime hakkında daha iyi bir fikir edinmek ve arayanların ne aradığı hakkında fikir edinmek için kendinize şu soruları sorun:
  • Ziyaretçiler bilgi mi, ürün bilgisi mi arıyor?
  • Ayrıntılı veya kısa bir bilgi mi arıyorlar?
  • Mevcut sayfalar neden arama sonuçlarında görünüyor?
  • Anahtar kelimeye karşı en iyi içerik türü nedir?
Anahtar kelimeler, iyi sıralanan sayfalar ve ziyaretçi istekleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, harika içerikler üretmeniz için çok önemlidir.

13. Daha Uzun İçerik Üretin

Daha uzun içerik genellikle arama motorlarında daha iyi derecelendirmeler alır. Buzzsumo ve Moz Araştırmalarına göre, uzun içerikler sosyal alanda daha fazla paylaşılıyor ve geri dönüyorlar, böylece daha yüksek puanlar alıyorlar.
Başka bir araştırmaya göreGoogle'ın ilk sayfasında görünen içerik çoğunlukla 2000 kelimeden uzun. Bu, sitenizdeki tüm yayınların aynı uzunlukta olması gerektiği anlamına gelmez, ancak hedefiniz yine de bu yönde olmalıdır.
Ayrıca, bu nedenle, içeriğinizi gereksiz kelimelerle doldurarak hedef uzunluğa ulaşmaya çalışmayın.
Bunun yerine, anahtar kelimenin amacına odaklanın. Bu nedenle, kullanıcının bu anahtar kelimeyi neden aradığını düşünün. Daha az kelime anlamına gelmesine rağmen, içeriği en etkili şekilde yanıtlamak için üretin.

14. Dökmeyen İçerik Üretme (Ölmeyen İçerik)

Ölümsüz içerik, trafik açısından çok güçlü bir öğedir. Bu tarzda üretilen içerik her zaman yararlıdır, çünkü zamanla değişmezler.
Yerinde SEO Detaylı Açıklama Google'ın En Son Güncellemesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler İki farklı yazı türü düşünün.
Birincisi uzun süre geçerli olacak, ancak ikincisi tamamen zamana dayalı bilgidir. Bu, ölümsüz içerik ürettiğinizde arkanıza yaslanmanız anlamına gelmez. Bunun yerine, içeriğinizi düzenli olarak güncelleyerek konunuzun ve ilginizin en son ve alakalı açılarını güncelleyin.
Evergreen içerik, hiçbir zaman önemini yitirmeyen değerli bir içerik türüdür. Bu, sürekli olarak paylaşılabileceği, kullanılabileceği ve geri bağlanabileceği anlamına gelir. Bu tür içerik yıllarca arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaktadır.
Ölümsüz içerik oluşturmak daha fazla zaman ve çaba gerektirse de, sonuçlar yıllar içinde sonuç verdi Verecek.

15. Kalite Kaynaklarına Bağlantı

Yüksek kaliteli kaynaklara bağlantı vermek SEO'nuza zarar vermez, aksine yardımcı olabilir. Yüksek kaliteli yetkililere bağlantı vererek Google'a içeriğinizin benzer olduğunu bildirirsiniz. Ayrıca, kullanıcı deneyimini artırarak, ziyaretçilerinize bu konuda daha fazla bilgi verilir.
Sitenizin internet üzerinde çıkmaz sokak olmasına izin vermeyin, bağlantı paylaşımı iyi bir şeydir. Yararlı kaynaklara bağlanma alışkanlığı kazanarak güvenilirliğinizi artırabilirsiniz. Diğer kaynaklarla bağlantı kurmak da diyalog için faydalıdır.
Bağlamanın önemli olduğunu biliyorsunuz, ancak doğru bir şekilde yapmanız gerekiyor. Okuyucularınızı sitenizden gönderirken harici bağlantıların her zaman yeni bir pencerede açıldığından emin olun. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Köprü Oluştur

Köprü oluşturmak için bir metin seçin ve köprü düğmesini tıklatın:



Ardından bağlantı seçeneklerini açmak için simgeyi tıklayın.

Bağlantı Seçeneklerini Değiştirme

Açmak için kutuda ‘Bağlantıyı yeni pencerede aç Kutuyu seçin.



Bir kullanıcı bağlantıyı her tıkladığında, artık doğrudan siteye yönlendirilmez, ancak bağlantı yeni bir pencerede açılır.

16. İçeriği birbirine bağlayın

Her fırsatta, daha önce yayınladığınız eski içerik bağlantılarını yeni oluşturduğunuz içeriğe kesinlikle eklemelisiniz. Düzenli dahili bağlamanın bazı faydaları şunlardır:
  • Google botlarının web sitenizi taraması ve daha derin sayfalara sahip makalelere erişmesi daha kolaydır.
  • Blog yayınlarına ve ziyaretçileri kendi başlarına çekmeyen bağlantılara hayat verebilirsiniz.
  • İlgili köprü metinlerini kullanarak Google'ın sayfa içeriğinizi anlamasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Daha fazla sayfayı ziyaret etmelerine izin vererek, ziyaretçilerinizin sitenizde daha uzun süre kalmalarını sağlayarak hemen çıkma oranını artırabilirsiniz.
WordPress, içerik ara bağlantı işlemini oldukça kolaylaştırır.
Bir gönderi yazdığınızda, tek yapmanız gereken metnin bir bölümünü seçmek ve köprü düğmesine tıklamaktır. Ardından simgeyi tıklayarak bağlantı seçeneklerini açabilirsiniz.



Açılan pencerede daha önce yazdığınız metinleri görebilirsiniz. Burada en alakalı içerik parçasını seçin.



17. Makale ve Sayfa Başlıklarını Optimize Edin

Başlık etiketi en önemli başlık etiketidir. Bu, Google'a sayfanızın ne hakkında olduğunu söyler ve ziyaretçilerinizi etkiler sitenizi tıklama kararı. Hangi etiketin başlık etiketi olduğundan emin değilseniz, yayınınızın veya sayfanızın adını kontrol edin.
Başlık etiketini optimize etmek için aşağıdaki ipuçlarına dikkat edin:
  • Anahtar kelimeyi başlığa mümkün olduğunca erken ekleyin.
  • 60 ila 70 karakter arasında bir başlık etiketi oluşturun.
  • Kullanıcıların tıklamak isteyeceği çekici bir başlık belirleyin.
Başlık etiketinin tıklanabilir ve optimize edilmiş bir şeyle değiştirilmesi oldukça kolaydır. Özellikle Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız.
Başlık etiketini değiştirmek için, önce yayınlarınızdan birini açın ve en alta gidin. Snippet editörü Called adlı bir bölüm göreceksiniz.



Buradan, SEO başlığını düzenleyebilir ve derecelendirmeler için optimize edebilirsiniz.

18. Header Etiketlerini Optimize Edin
 Header etiketleriniz tarayıcı botlara içeriğinizin konusu hakkında bilgi verir. Bu etiketleri içeriğiniz boyunca kullanarak daha okunaklı ve arama motorları açısından daha optimize hale getirebilirsiniz.

 Genel olarak yazı başına bir adet H1 etiketiniz olmalı ve H2, H3, H4, vs… şeklinde bir hiyerarşi kullanmalısınız.

 H1 etiketiniz aynı zamanda yazınızın başlığı olacaktır, dolayısıyla kesinlikle hedef anahtar kelimenizi içermelidir. Header etiketlerinin geri kalanı anahtar kelimenizin farklı versiyonları olabilir. Ancak heading etiketlerini yazınızla alakası olmayan anahtar kelimelerle doldurmamaya özen gösterin.

 WordPress editörü içinde, header etiketlerini açılır menü aracılığıyla kolaylıkla düzenleyebilirsiniz.

19. Kısa URL'ler kullanın

URL'ler söz konusu olduğunda, daha kısa URL'ler kabul edilebilir. URL'lerinizi birden fazla kategoride veya dizinde görüntülenmeyecek şekilde kısaltmak için elinizden geleni yapın. Hedef anahtar kelimenizi eklemeyi deneyin ve diğer her şeyden kurtulun.
Uzun bir URL derecelendirmenize zarar vermez. Ancak, bağlantınıza spam bağlantısı görünümü ve daha düşük TO verebilir. Kalıcı bağlantıları değiştirdiyseniz, URL yapısı üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz.
SEO uyumlu bir URL oluşturma hakkında aşağıdakilere dikkat edin:
  • Her fırsatta daha kısa URL'ler kullanın ve gereksiz kelimelerden kurtulun.
  • Hedef anahtar kelimenizi URL'ye ekleyin.
  • URL'nizi başlıklarınıza uygun şekilde eşleştirin.
  • İnsanların okuması için düzenleyin.
  • Mümkün olduğunca çok kategori ve klasörden kaçının.
Yukarıdakileri dikkate almak zorunda kalmadan URL'lerinizi WordPress içinde kolayca düzenleyebilirsiniz. Sayfada veya yazma ekranında ‘Kalıcı Bağlantı‘Bölümünü açın:


20. Meta Ek Açıklamalarını Optimize Edin

Meta açıklamanız, arama sonuçlarındaki başlığın hemen altında küçük bir metin parçasıdır. Bu şekilde, ziyaretçiler sayfanın ne hakkında olduğu hakkında bir fikre sahip olurlar.



Meta açıklamanız doğrudan bir derecelendirme faktörü değildir, ancak arama motoru TO'nun artmasına yardımcı olur. İyi yazılmış ve ilgi çekici bir meta açıklama, ziyaretçileri sitenizi tıklamaya yönlendirir.
Veriler korelasyona dayalıdır, ancak yüksek bir TO'ya sahipseniz Google, sayfanızın daha alakalı olduğunu düşünür, bu nedenle derecelendirmeniz artabilir.
Meta açılışınızı optimize etmek için aşağıdaki ipuçlarına dikkat edin:
  • Anahtar kelimenizi açıklamanızda tutun. Google bu anahtar kelimeyi kalın harflerle vurgulayacaktır, yani çok daha görünür olacaktır.
  • Meta açıklamanızı reklam metni gibi düşünün. Sanki kullanıcıyı başkaları yerine sitenizi tıklamaya ikna etmeye çalışıyorsunuz.

21. Şema İşaretlemesini Kullanma

“Şema işaretlemesi” terimini duymuş olabilirsiniz. Bu öğe temel olarak arama motorlarının kullanıcılarına daha iyi veri sağlamasına yardımcı olur. Şema işaretlemesini kullanma, arama motorunun çok daha çekici görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde, siteniz için daha iyi bir TO ve daha fazla trafik elde edebilirsiniz.

WordPress temanızın zaten bir şema işaretleme öğesi olabilir. Bunu kontrol etmek için, Bu bağlantıdaki araç Kullanabilirsiniz. Şema işaretlemesi yüklü değilse, Şema eklentisi Kullanabilirsiniz. Kurulumu çok kolaydır ve sitenize otomatik olarak şema işaretlemesi ekler.

22. Google SERP Optimizasyonu

Muhtemelen Google arama sonuçlarında görünen kutuları gördünüz. Görmediyseniz, aşağıda bir örnek vardır.



Bu alan sıfır konumu için ayrılmıştır, böylece daha fazla trafik ve daha yüksek tıklama oranı elde edebilirsiniz. Ancak, zaten ilk sayfadaysanız, bu alanı almak her iki yeri de almanızı sağlar.
Bu alanı elde etmek için kanıtlanmış bir yöntem yoktur, ancak aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmek, onu alma şansınızı artıracaktır:
  • Sitenize şema işaretlemesi ekleyin
  • Cevabı yayınınızın başındaki anahtar kelimeye ekleyin
  • Cevabınızı düzenli veya düzensiz liste formatında verin

23. Görselleri Arama Motorları için En İyileştirme

İçeriğiniz boyunca resim kullanmak çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Bu şekilde, kullanıcılarınızın sitenizle etkileşime girmesini sağlayabilir ve böylece olumlu bir site performansı izlenimi oluşturabilirsiniz.
Doğru görsel optimizasyon için önemli ipuçları aşağıdaki gibidir:

Görsel Başlık Metni

Görsel başlık metni arama motorları tarafından taranmaz, ancak kullanıcı deneyimi için kullanışlıdır. Bir kullanıcı fare imlecini sitenizdeki bir resme hareket ettirdiğinde görsel başlık metnini görür.
Görsel başlığın metnini değiştirmek için, eklediğiniz resimle birlikte metin düzenleyicisini açın.
Fareyle resmin üzerine gelin ve ilgili pencereyi açmak için kalem simgesini tıklayın.



Gelişmiş seçenekler Ekranda görüntünün başlığını girin.



Alt metin

Resminizin alternatif metni Google'a sayfanızın ne hakkında olduğu konusunda bilgi verir. Yayınınızın ilk resminde, anahtar kelimenizi dahil etmek veya açıklamak için alternatif metni düzenleyin. Diğer resimler için anahtar kelimenizin farklı sürümlerini kullanın.

Görüntü alt metnini değiştirmek için görsel düzenleyiciyi açın ve imleci girdiğiniz görüntünün üzerine getirin. Yine, düzenleme penceresini açmak için kurşun kalem simgesini tıklayın. Açılan kutuda görsel bilgileri göreceksiniz.Alternatif metin‘Bölümünü bulun ve anahtar kelimenizi bu kutuya girin.

Dosya adı

Resim dosyası adı, Google resim aramadaki puanınızı artırabilir ve sitenize fazladan trafik sağlayabilir.
Varsayılan resim dosyası adları oldukça uzun ve kafa karıştırıcıdır ve yayının başlığıyla ilgili değildir. WordPress'e bir resim yüklemeden önce, resmin amacını göz önünde bulundurarak görüntünün anahtar kelimenizi içerdiğinden emin olabilirsiniz. Ardından dosya adına başka açıklayıcı kelimeler ekleyin.
Ayrıca, dosya adında birden fazla kelime kullanıyorsanız, kelimeler arasında kısa çizgiler kullandığınızdan emin olun; Google bu kısa çizgileri boşluk olarak algılar.

24. Satış Ortağı Bağlantılarını Takip Yok Olarak Düzenle

Çoğu web sitesi bağlı kuruluş bağlantılarını kullanarak gelir elde eder. Bu bağlantılar, bir ürün ve hizmet önerdiğinizde alacağınız komisyonları takip eder.
Ancak Google, bu bağlantıların çok sayıda kullanılmasını sevmez. Satış ortağı bağlantıları kullanıyorsanız, bu bağlantıları gizlemelisiniz. Pretty Links gibi bir eklenti kullanmak, takip etme olduğundan emin olun.
Pretty Links, bağlı olmayan bir görünüm kullandığınız bağlantıları vermenize yardımcı olan çok kullanışlı bir eklentidir. Bu eklentinin bir diğer yararı da izleme özelliğidir. Bu şekilde, bağlantılarınızı kaç kişinin tıkladığını takip edebilirsiniz.
Bu eklentiyi yüklemek için Eklentiler> Yeni Ekle Bölümü açın ve “Güzel Linkler ” Kelimeyi arayın.



Yükledikten sonra eklentiyi etkinleştirin ve Pretty Link> Seçenekler Bölümü açın.
Satış ortağı bağlantılarının takip edilmediğinden emin olmak için ‘Bağlantıya nofollow ekleLinke tıklayınız.




Yeni Bağlantı Ekle‘Seçeneğini kullanarak yeni bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Tek yapmanız gereken satış ortağı URL'sini eklemek ve ardından özel bir URL oluşturmaktır.

25. Sitenize HTTPS Ekleyin

HTTPS resmen bir derece faktör, yani yükseltmeyi yapan siteler avantajlıdır. Bu şekilde, tarayıcınız bağlandığı herhangi bir siteyle güvenli bir bağlantı oluşturabilir ve ikisi arasında gönderilen verileri şifreleyebilir.
WordPRess sitenizi HTTPS ile değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyin:
  1. Mevcut barındırma sağlayıcınızın HTTPS ve SSL desteğine sahip olduğundan emin olun.
  2. SSL sertifikası satın alın veya Şifreleyelim Üstesinden gelmek.
  3. Ana makinenize SSL sertifikası yükleyin.
  4. SSL'nin çalıştığını doğrulayın.
  5. Tüm HTTP trafiğinizi ve bağlantılarınızı HTTPS'ye yönlendirin.
Tüm süreç tarif edilemeyecek kadar uzun ve teknik olduğundan, bu kaynağa göz atmanızı öneririz.

26. Kaliteli Geri Bağlantılar Oluşturma

Backlinkler hala en önemli derecelendirme faktörlerinden birisidir. Siteniz ne kadar fazla kaliteli linke sahipse, derecesi de o kadar yüksek olacaktır. Matthew Barby tarafından yapılan araştırmaya göre, eğer bir sayfa yüksek sayıda backlinke sahipse, arama sonuçlarında daha yukarıda çıktığı kanıtlanmıştır.

Bu rehber backlink oluşturma rehberi değildir, yani tüm stratejik detayları burada belirtmemiz mümkün değil. Ancak kaliteli backlinkler oluşturabilmenize yardımcı çeşitli ipuçları şu şekildedir:

Gökdelen içerik oluşturun.
Broken backlink’ler arayın.
Ego-bait içerik oluşturun.
Popüler sitelerde ziyaretçi yazıları yazın.
Outreach link oluşturun
Eğer backlink oluşturma konusu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, aşağıdaki kaynaklara gözatın:

2018’de Kaliteli Backlink Edinme
Yeni Sitenizde Parasız Şekilde Backlink Edinme

27. Bir SEO Değerlendirmesi yapın

Sitenizin uygun şekilde optimize edilip edilmediğinden emin değilseniz, bir SEO incelemesi yapabilirsiniz. Ancak, her adımı kendiniz gerçekleştirmek yerine sitenizi bir SEO inceleme aracında çalıştırabilirsiniz. Bu araçlar sitenizi farklı açılardan kontrol eder ve doğru ve yanlış yaptığınızı incelemek için bir rapor hazırlar.
SEOSiteCheckup ücretsiz bir araçtır ve sitenizin nasıl çalıştığını kontrol etmek için 50 farklı yerinde derecelendirme faktörü kullanma. Diğer yandan, sitenizin Google'ın talimatlarına göre nasıl bir performans gösterdiğini kontrol eder. Varvy SEO aracı ayrıca kullanabilirsiniz.

28. Backlink Profilinizi Takip Edin

Backlink profilinizi izleyerek, off-site SEO uğraşlarınız gelişip gelişmediğini kontrol edebilirsiniz. Backlinkler en önemli derecelendirme faktörlerinden biri içindir, önce kontrol içindir büyük önem taşır.
Zaman içerisinde boyut bağlantısı veren sitelerin arttığını görmek iyi bir şeydir. Ancak unutmayın, backlink hakkında miktar değil, linklerin kalitesi ve ilgili olmaları da önemlidir. Size link veren sitelerin ne kadar büyükse o kadar iyidir.
Backlinkleri izlemenize yardımcı olan birçok site mevcuttur. Bunlardan en sık kullanılanı Ahrefs‘Dir. Bu araç sayesinde boyut link veren sitelerin detaylı analizini gözden geçirin, bu sitelerin ne kadar kaliteli olduğunu ve referans domainlerini gözden geçirin. Premium bir tarafta ancak boyutta oldukça değerlidir.
Eğer ücretsiz bir seçenek altında, SEOProfiler iyi bir çözümdür. Tüm linklerde bir hesap sitesinderak, site back in rapor bağlantılarında göz atmak.

29. Google’ı Sitenizi Taramaya Zorlayın

Özellikler, siteniz yeni içerik yayınlama sıklığına göre taranır. Ancak içeriğinizin Google tarafından anında taranması için bir yöntem mevcuttur.
Google Arama Konsolunu açın, Yavaş ilerleme bölümünde Google olarak getir bağlantısına tıklayın. URL'yi girin ve ‘GETİR‘Bkz.



Sonra ‘Endeksleme İsteği Google tarafından taranmasını sağlayacak şekilde yeni bağlantı kurabilirsiniz. Google’ın sitenizi taramasını beklemekten daha iyidir.

30. Uzun Kuyruk

Niche`ize bağlı olarak, anahtar kelimeler için Google’ın en üst düzey yer almak oldukça zorlu olabilir. Bu pozisyonların gerek meşhur siteler tarafından zaman içerisinde kusursuz hale getirilen içerikler tarafından kaplanmıştır. Buna ek olarak çok sayıda backlink mevcutturler.
Bu gibi, olağan dışı düşünerek daha küçük ancak oldukça spesifik anahtar kelimeler hedef almalısınız. Bu anahtar kelimeler uzun kuyruklu anahtar kelimeler olarak adlandırılır. Seçmek, potansiyel ziyaretçinizin bir ürün satın almadan önce ne arayabileceğini düşünün. Ardından KWFinder gibi bir araç kullanarak zorluğu ve arama miktarına gözatın. WordPress SEO tekniklerine dikkat ederek en yüksek potansiyeli kullanabileceğiniz bir liste hazırlayın ve yazınızı yayınlayın. Web sitenize hedefli bir trafik akışı sağlayabilirsiniz.

Farklı Bilgi Kaynakları

WordPress sitenizi tam potansiyeline kavuşturmak için dikkat etmeniz gereken pek çok şey bulunmaktadır. Seçtiğiniz kaynaklara gözatarak gelişim sağlamaya başlayabilir!

Google AMP ile WordPress Sitenizi Mobil Uyumlu Hale Getirme
 WordPress Güvenlik Önlemleri
 WordPress Web Sitelerini Hızlandırmak İçin 9 Yöntem
 Detaylı WordPress robots.txt Rehberi
Detaylı WordPress Cheat Sheet

Bitirirken

Gördüğünüzde, sitenizi arama motorları için optimize etmek gerekir. Umut etmek ki rehberimiz sitenizi optimize etmeye çalışın.
Son olarak, SEO’nun uzun vadeli bir işlem olduğunu unutmayın. SEO’ya ne kadar zaman ayrırırsanız, sonuçlar o kadar iyi bir şekilde ancak bu sonuçlar zaman içerisinde gelecektir.
Artık söz sizde. Attığımız bir şey var mı? Rehberimizdeki ipuçlarının faydasını gördünüz mü? Lütfen yorumlarınızı gözden geçirerek bizimle paylaşın.